Известие

Collapse
No announcement yet.

Бордовия компютър постоянно ми отчита различно масло?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Бордовия компютър постоянно ми отчита различно масло?

Здравейте, колата е Alfa 147 1.9 JTD 2003 115 к.с.
    Проблемът е, че бордовия компютър постоянно ми отчита различно ниво на масло в колата. Преди един час оставаше само 1 чертичка, за да бъде пълно, а сега преди 5 минути - три чертички... Отделно се е случвало 2-3 пъти на първа да я изгася и дава "Low engine oil pressure" При проверка на маслото с измерителя си показва, че е почти на максимум..

...
    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 12:11.

Comment

Пропуснах да направя едно важно уточнение - тук и в други форуми прочетох за това "Low engine oil pressure", често хората го получават в завои или на светофар, ако колата е спряна.. При мен се е случвало, понеже от скоро карам и няколко пъти вместо на 1 се опитвам да потегля на трета, в никакъв друг случай не ми го е давало.. Иначе и моето мнение за електрониките е същото.

Comment

...

Comment

Мда, това го знам, но предполагам се получава понеже се опитвам да потегля на 3, а не че е някакъв проблем, понеже никога друг път не ми го показва.

Comment

...

Comment

Първоначално публикувано от MJ23 Покажи съобщение
              Мда, това го знам, но предполагам се получава понеже се опитвам да потегля на 3, а не че е някакъв проблем, понеже никога друг път не ми го показва.
              Кой ви дава книжки на вас бре !Бил тръгвал на трета...нямам думи !
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
              Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
              sigpic

Comment

Сигурно аз съм единствения, който е бъркал в началото първа и трета скорост на лоста ?

Comment

Така новите инструктори ги интересуват само кинтите такава е лошата истина тренирай някаде я на полигон я на друго безопасно място няма друг начин.Въпросна грешка ми е излиза един път запалих излезе надписа и изгасна случи ми се в много мокро време и аз така мъжката през локвите да тествам китайксите си гуми нямам кора под мотора намерих подобна тема където колегите споделят същото при проливни дъждове и нямат кори.
                  Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
                  0w40 Shell Helix Ultra

Comment

Когато изгасиш колата принудително (бъркаш скоростите) на всички 147/156 изписва Low oil pressure. Нормално е!
                    Mercedes S320 W220
                    Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

Първоначално публикувано от MJ23 Покажи съобщение
                      Сигурно аз съм единствения, който е бъркал в началото първа и трета скорост на лоста ?
                      Аз моята съм я пробвал тръгва от място и на втора и на трета скорост...не знам нормално ли е или си е заминал съединителя.Иначе гасне ако отпусна бързо съединителя на първа.Сега по темата
                      Сега се сещам аз когато взех моята и излязох от кат с номерата спрях да прочета това онова по талоните.После паля спомням си много добре изписа това Low oil pressure
                      и, че има изгоряла свещ.След това направих обслужването на колата нова свещ масла филтри компютърна диагностика и чистене на грешки и не ми е излизала повече тази грешка
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                      sigpic

Comment

...
                        Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 12:12.

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
                          Това е добре, но се препоръчва при изгоряла една подгревна свещ да се сменят всички такива. Практиката показва, че обикновено след изгарянето на една свещ малко след нея почват да горят и останалите, ако са сложени едновременно, каквато е обичайната практика. Така че се приготви в скоро време да видиш отново индикация за изгоряла свещ. Разбира се, не ти го пожелавам - просто не бъди изненадан, ако се случи.
                          Е вече 3000 км не е изгоряла никаква друга свещ.Имам една резервна NGK.Щом другите работят няма да сменям нищо.А и смяната е за 5 мин.
                          sigpic

Comment

...
                            Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 12:12.

Comment

Грешката за свещи също присъства. И на моята 147, и на тази на баща ми.. Една е клеясала и никой майстор не се ангажира да я смени , но вече 2 зими се справя.

Comment

Working...
                              X